marți, 22 februarie 2011

Pagini din cartea noptii


Sa va vorbesc despre carti.
Am primit o carte de curand intr-un mediu nu prea propice unui astfel de act artistic.
Cartea este scrisa de Tomas Tranströmer, numindu-se asa cum este scris pe coperta Pagini din cartea noptii. Interesanta carte, interesanta si persoana daruitoare de carti cu titluri de carti.

                “ Calatorul sta sun copac. Oare atunci cand          
                   El se va prabusi in vartejul mortii,
                  O mare lumina va aparea deasupra capului lui? “
Din poemul Preludiu.

Ciudat preludiu as mentiona. Parcurgerea unui carti inainte de a cadorisi este oare un gest de cunoastere sau de zgarcenie? – lasati parea la coment daca dispuneti de o parere-
Dupa ce voi parcurge aceste pagini in cartea noptii poate va voi relata despre ea, despre poemele aflate pe paginile al caror colt  a fost indoi de prima posesoare a cartii, pentru a ma atentiona asupra literelor inscriptionate acolo, cred. Poate va voi face si eu pe voi atenti asupra lor sau asupra altor litere. Momentan va rog sa va concentrati pe aceste litere. Sa citim sau nu o carte inainte de o oferi? Sa oferim sau nu carti?
                Voi lasa noaptea sa se aseze peste gandurile voastre.

2 comentarii:

  1. O carte oferita... sau aprox. 300 de pagini de ganduri pe care ai vrea sa le imparti cu destinatarul cadoului. vreau sa cred ca si in cazul cadourilor-carti se aplica acea lege universala: totul se intampla cu un scop, mereu exista ceva de citit printre randuri, exista un talc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice...voi tine cont pentru mai tarziile scrieri.

    RăspundețiȘtergere